Mat

Maten på Hattstugan

Vi tycker att det är viktigt med bra och nyttig mat på Hattstugan. Som en följd av det har vi en kokerska, så att vi får hemlagad mat och hembakat bröd.

Vi strävar efter att ha ekologiska och närodlade råvaror i så stor utsträckning som möjligt.

Fisk köper vi ofta från lokala fiskare. Barnen tycker att det är roligt att få se nyfångad röding mm.

 

Varje dag erbjuds barnen en grönsaksbuffé, med många olika typer av sallader för att barnen ska få pröva många olika smaker tidigt.

032

Bär och grönsaker

På gården har vi egna krusbär- och vinbärsbuskar, rabarber, smultronplantor och i våra nya odlinglådor har vi planterat morötter, olika sallads sorter och ärtskidor. Barnen tycker väldigt mycket om själva kunna skörda och smaka på allt det goda. :)

034036018015088010

 

 

 

 

 

 

 

Äpplen

048Vi har två äppelträd på gården, som ännu inte ger så stor skörd. Istället har vi fått plocka äpplen hemma hos Lotta och hos en av våra ”Hattisfamiljer”. Av äpplena har vi gjort äppeldricka och äppelmos, som barnen gärna äter till gröt eller fil. :) 034 (2)

 

 

 

 

Vill du tipsa oss med recept eller annat ”matnyttigt”?                                                                  Maila oss på: es.na1409631253gutst1409631253tahru1409631253kshco1409631253rui@t1409631253am1409631253