Maten på Hattstugan
Vi tycker att det är viktigt med bra och nyttig mat på Hattstugan. Som en följd av det har vi en kokerska, så att vi får hemlagad mat och hembakat bröd.
Vi strävar efter att ha ekologiska och närodlade råvaror i så stor utsträckning som möjligt.
Varje dag erbjuds barnen en grönsaksbuffé, med många olika typer av sallader för att barnen ska få pröva många olika smaker tidigt.
Bär och grönsaker
På gården har vi egna hallon- och vinbärsbuskar, rabarber och smultronplantor. I våra odlinglådor planterar vi morötter, olika salladssorter, kryddor och ärtskidor. Barnen tycker väldigt mycket om själva kunna skörda och smaka på allt det goda. 🙂
Vi har två äppelträd på gården, som ännu inte ger så stor skörd. Istället har vi fått plocka äpplen hemma hos Lotta och hos flera av våra ”Hattisfamiljer”.
Av äpplena har vi gjort äppeldricka och äppelmos, som barnen gärna äter till gröt eller fil. 🙂
Päron
När Hattstugan fyllde 25-år (2015) fick vi ett päronträd i present. Det ska bli spännande att se hur det trivs hos oss. 🙂
Vill du veta mer om våra tankar kring mat på Hattstugan? Läs gärna vår matvision. 🙂